De structuur van water

Water bestaat uit waterstof en zuurstof; samen watermoleculen genoemd. Deze watermoleculen hebben een bepaalde structuur met elkaar. Oorspronkelijk water heeft een dynamische en zelf organiserende structuur!
De kwaliteit van water is afhankelijk van de moleculaire kristal structuur.
In water zijn er vrije ongebonden watermoleculen aanwezig die niet samenhangend zijn. En er zijn samenhangende stabiele waterstofbruggen, ook wel clusters genoemd. De samenhangende clusters hebben een hoge dichtheid en bestaan uit hoog gestructureerde moleculen met speciale eigenschappen. De samenhangende clusters met daaromheen niet samenhangende clusters communiceren met elkaar via quantum energie.  
De molecuulstructuur is niet gelijkmatig of vast. Water kan zich continu aanpassen!
De energetische kwaliteit is onder andere afhankelijk van de mate waarin waterstofbruggen in water voorkomen in verhouding tot het aantal vrije moleculen, maar ook van de grootte van deze waterstofbruggen en van de structuur waarin de waterstofbruggen zijn opgebouwd.
Recente inzichten en verder wetenschappelijk onderzoek toont aan dat water in onze cellen een hoge geordende structuur hebben met speciale eigenschappen. Het water in bloemen en planten heeft van nature ook een hoog geordende structuur. (Mits biologisch dynamisch geteeld of in de natuur voorkomend) .
Voorbeelden van kristalstructuren:
  • Ijs en sneeuwkristallen hebben verschillende verschijningsvormen.
  • Muziek en geluidstonen maken geometrische figuren in water.
  • Vergelijk grafiet en diamant eens met elkaar. Beiden bestaan uit dezelfde grondstoffen. Maar de vorm is anders; de diamant is een prachtige heldere waardevolle steen met hoog energetische eigenschappen. Het enige verschil is de structuur en rangschikking van de moleculen.
De kalkstructuur in water:
Door water te vitaliseren met de Gaia Aqua watervitalisering verandert de harde spitste calciet in een zachtere vorm van het slibachtige kristal argoniet. Deze vorm van kalk hecht zich minder aan oppervlakken.  Kalkvlokjes blijven drijven in het water en al eerder vastgezet kalk laat geleidelijk los.
Bij de voordelen vind je meer over de invloed van vitaliseren op kalk in het water.