De werking van de Gaia Aqua watervitalisator

Spiraalbeweging

Natuuronderzoek vormt de basis van deze methoden. De Oostenrijkse boswachter Victor Schauberger heeft veel onderzoek en observaties gedaan in de natuur. Water wat van de bergen naar beneden stroomt heeft een wervelende en spiraalvormige, rechtsdraaiende naar binnen gerichte beweging (vortex). In tegenstelling tot de door de mens gemaakte rivieren en waterleidingen, waarbij het water geen wervelingen maakt en onder hoge druk één richting op gaat.

Gebaseerd op ideeën van Schauberger is er in de vitalisator een methode waarbij het water uitsluitend op speciale wijze wordt gewerveld met een spiraalvormige, naar binnen gerichte beweging (implosie - vortex). Een documentaire van Victor Schauberger laat zijn levenswerk zien. Later heeft zijn zoon Walter Schauberger zijn werk voortgezet.

Edelstenen en kristallen

Gebaseerd op het opneembare vermogen van water kan er ook verdere energetisering van water plaats vinden als het wordt geleid langs energetische dragers. Overdracht vind via resonantie plaats.
De keuze van de materialen bepaalt de zuiverheid van de harmonische frequenties.
Van groot belang bij de keuze van de drager is de kwaliteit ervan voor duurzame gezondheid en de blijvende werking van de resonantieoverdracht. De natuurlijke weg door bergbeken en aarde-gesteentes die bronwater gaat voordat het in de bron te voorschijn komt kan dan 'natuurgetrouw' gerealiseerd worden met spiraalvormige werveling in combinatie met overdracht door resonantie waarbij gebruik gemaakt wordt van natuurlijke energetische dragers (zoals de energie van gesteenten, halfedelstenen en kristallen).
Deze natuurlijke methode zorgt voor een zeer stabiel, goed houdbaar water zonder schadelijke trillingsfrequenties, met een hoge bioenergetische waarde van ca. 37.000 Bovis en een hoogwaardige ordening in de struktuur.